Nieuws

Zeeland Veilig app

Zeeland Veilig App vernieuwd: pushmelding bij grote incidenten

14 oktober 2022

De Zeeland Veilig app is vernieuwd. We sluiten hiermee aan bij de wens van veel Zeeuwen om bij álle wat grotere incidenten in de buurt een pushmelding te krijgen.

Lees meer
Zeeuwse Week van de Veiligheid

Zeeuwse Week van De Veiligheid 2022

19 september 2022

Hoe goed we met z’n allen ook ons best doen om Zeeland veilig te houden voor inwoners en bezoekers, 100 procent garantie op veiligheid bestaat niet. Er kan altijd wat misgaan. Ken jij de gevaren in Zeeland? En weet je wat je moet doen als er iets misgaat? Je ontdekt het van maandag 10 t/m zondag 16 oktober 2022 tijdens de Zeeuwse Week van De Veiligheid!

Lees meer
Droog in de natuur? Geen vuur!

Droog in de natuur? Geen vuur!

12 augustus 2022

Op dit moment is er een verhoogde kans op natuurbrand. Het is al langere tijd erg droog en de temperaturen zijn hoog. Eén vonkje en droge struiken of gras kunnen in brand vliegen. Let daarom extra op en probeer ook zelf brand te voorkomen!

Lees meer
Vogels op strand

Dode vogels op de stranden

3 augustus 2022

De laatste dagen spoelen er veel dode vogels aan op de Walcherse stranden. Voor de gezondheid is het belangrijk dat mensen contact met dode of zieke vogels vermijden. Zonder contact met vogels is het veilig om in zee te zwemmen. Hondenbezitters wordt geadviseerd hun hond aan de lijn te houden en erop te letten dat de hond geen dode of zieke vogels aanraakt.

Lees meer