Brand in zorginstelling in Koudekerke

Laatst bijgewerkt 5-07-2023
vrijdag, 16 juni 2023 om 6:09:50
Gesloten

In een zorginstelling in Koudekerke is brand uitgebroken. De brandweer is met meerdere eenheden onderweg. Bij de brand komt rook vrij. Blijf uit de rook. Rook is immers altijd schadelijk voor de gezondheid.

vrijdag, 16 juni 2023 om 6:52:37

De bewoners (acht clienten en een begeleider) zijn opgevangen bij een bakker in de buurt. Het is nog niet bekend wanneer ze terug naar hun woning kunnen. Einde berichtgeving.

vrijdag, 16 juni 2023 om 6:16:12

De brand brak uit op de begane grond. De brandweer is de brand meester met het eerste blusvoertuig. Het tweede blusvoertuig richt zich op de ventilatie vanwege de rookontwikkeling. De bewoners van het gebouw zijn op tijd buiten het gebouw opgevangen.

Stichting Salvage is opgeroepen om te ondersteunen bij het afhandelen van de schade.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.