Autowrakken in de brand in Ambachtsstraat Terneuzen

Laatst bijgewerkt 7-06-2023
woensdag, 26 april 2023 om 14:43:11
Gesloten

In de Ambachtsstraat in Terneuzen staan tientallen autowrakken in de brand. De brandweer is uitgerukt met meerdere eenheden. Er is sprake van veel rookontwikkeling. Rook is altijd schadelijk, blijf uit de rook en sluit ramen en ventilatie.

woensdag, 26 april 2023 om 15:07:01

De brandweer meldt meerdere vuurhaarden en probeert overslag naar andere gebouwen te voorkomen. Er wordt opgeschaald naar zeer grote brand.

woensdag, 26 april 2023 om 14:57:49

De brandweer is ter plaatse met twee blusvoertuigen. Een PB, een SB en waterwagen zijn gealarmeerd, evenals een meetploeg voor gevaarlijke stoffen. 

woensdag, 26 april 2023 om 14:50:15

De brand woedt bij een recyclebedrijf. Zo'n dertig geperste autowrakken staan in de brand. De brandweer hoort klappen van cilinders en meldt dat brokstukken over de Transportstraat vliegen. De brand trekt veel bekijks. De politie is opgeroepen om toeschouwers op afstand en uit de rook te houden.

Terug naar meldingen
Blijf uit de rook

Bij brand komt altijd rook vrij. Rook van brand is ongezond. Probeer altijd te voorkomen dat je rook inademt. Is er een brand in de buurt? Zorg dat je niet in de rook staat! Ga naar binnen, sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit. Ben je buiten en niet in de buurt van een woning of gebouw? Let dan op de windrichting en zoek een plek op in de omgeving waar je geen last hebt van de rook. Help ook mensen om je heen om uit de rook te blijven.